thin

„It’s a Thin Line Between Love and Hate” by James B. Janknegt

       Încă nu ştiu din ce motive un bărbat place o femeie şi o femeie place un bărbat. De ce îl iubeşti pe ăla şi nu pe ălălalt, de ce o iubeşti pe aia şi nu pe cealaltă. Cum de poţi merge pe stradă printre zeci, sute de bărbaţi şi să nu ai decât unul în inimă sau cum să treci atât de aproape zilnic printre zeci, sute de femei şi doar una să îţi locuiască în cortex. De unde ştiu un bărbat şi o femeie că se plac? O fi mirosul, or fi feromonii, o fi magia…atunci când nu ştii ce naiba să zici, dai vina pe magie.

Cunosc oameni care nu s-au plăcut la început, pentru ca apoi să nu mai poată trăi unul fără celălalt. La fel cum am cunoscut oameni care s-au aprins nebuneşte jurându-şi dragoste veşnică, iar mai târziu fugeau unul de altul. Şi iarăşi nu pricep cum ajungi să nu-ţi mai placă un bărbat pe care l-ai iubit, să ţi se pară idiotul-idioţilor, cretinul-cretinilor, iar o femeie cândva adorată să devină matracucă şi coţofană. Ce mutaţie neştiută se petrece în magia (sic!) iubirii şi cum putem iubi mai mulţi/multe odată şi de mai multe ori?

Mulţi se căsătoresc din dragoste, după ani fură clipe pe drumuri în afara casei, unii se întorc înapoi, alţii nu mai revin. Sunt cărări care se despart şi se reîntâlnesc şi iar se despart. O mandala pe care si-o colorează fiecare dintre noi. 

Sunt oameni care, deşi iubesc, se tem să o înceapă. Alţii cred doar că iubesc. Mai sunt si cei care se prefac că iubesc, vânzătorii de iluzii, ei vor avea sufletul golit. Sunt şi cei care se joacă, iubind din distracţie. Păcătoşi sunt şi cei care iubesc şi nu o spun. O ţin în ei să dospească, să mustească, să se facă drodjie şi apoi să devină boală. Sfârşesc prin a se alunga reciproc. Orice vorbă e mai bună în locul ţiuitului de urechi în întuneric. Că şi un sforăit e mai curajos decât nimic. Aştia sunt cei care confundă iubirea chiar şi cu o mâncare bună. 

Carevasăzică nu-i lucru uşor şi la îndemână să iubeşti. Că degeaba e iubire, dacă ti-e ruşine să o porţi şi ţi-e frică să-i deschizi lacătul. 

sursa foto http://uts.cc.utexas.edu