host

zazzle.com

Tâmpita asta de Miru ce căcat nu răspunde la telefon? Poate pierdem lansarea, că să vezi ce-i fac! Aşa am stat după ea şi data trecută, la Bookfest. I-am propus eu să mergem la Esca şi să facem o tură pe la standurile alea mari cu cărţi scumpe, că acolo vin ăia din lumea bună. Iar ea ce face, proasta? Ştia sigur că vine unu’ de Dorobanţi, pe care pusese ea ochii, şi a zis că vrea să-l dea gata arătându-i pizda reflectată în gresia de la baie. Aşa cică a făcut o amică de-a ei şi s-a procopsit cu un logodnic bogat. Cum au ajuns ăia la baie, nu ştiu. Şi tâmpita s-a dat cu cremă epilatoare şi s-a făcut harcea-parcea. O pansase ca la război. Plus că ăla a venit cu o gagică. 

Ia să dau eu o tură, că la noi e slabă mişcarea. Uite ce drăguţ e tipul ăla care vorbeşte la microfon! Aaa, e poet…ăştia sunt nişte sărăntoci. N-au bani nici să te scoată la un suc, ce pana mea să faci cu ei? Degeaba arată bine. Uite-o şi pe aia, cică e scriitoare şi e îmbrăcată ca o femeie de serviciu. Vai de capul lor…Şi cum ţine pixul ăla în mână…e clar că nu e bună nici la pat. Asta e genul care o ridică cu penseta, să mor io…Frate, dar cum poţi veni îmbrăcată în halul ăsta, când e atâta lume? Şi cu părul nearanjat? Că Eminescu, pe vremea aia, ce păr avea…Ăştia de acum toţi sunt nişte amărăşteni, iar ele nişte curve triste. Am auzit eu cum şi-o trăgeau cu scriitori cunoscuţi ca să le publice şi pe ele. Dar şi ăştia, cât de disperaţi sunt să se culce cu astea? Oare cu asta cine s-o fi culcat? Că e erou naţional, pe bune. Bine, acum la cum arată şi ei, frate, zici că sunt fugiţi de acasă. Parcă-s îmbrăcaţi de la second hand sau ajutoare, vai de curul lor…

Miru nu răspunde la telefon. Pe unde umblă asta? Aveam şi eu cu cine să bârfesc. Aoleo, ce pantofi vechi are aia şi ce poşetă din plastic…Doamne, cum să vii aşa când te vede atâta lume? Uite, de-aia suntem bune noi, hostessele, am putea să citim noi, să vezi ce s-ar vinde cărţile…Aşa, când o vezi pe una cu curul mare şi în capot, cine dracu să mai dea bani şi pe carte? Sau pe unul cu sacou intrat la apă şi pantaloni de pe vremea lu tata-mare? Zău…Că la maşini de-aia le ia lumea. Când mă las pe capotă şi îmi ies bucile, imediat e lumea interesată. Aşa şi la cărţi. Dar nu, că nu e de nasul nostru! Aici e lume bună, citită, noi suntem proaste, nu? Păi, ce ştiu ei, că eu am româno-americana, iar Miru la Spiru…Dar nu se pune, că, vezi Doamne, ăştia au făcut la stat, şi acolo te scot gata deştept şi îţi îndeasă cărţi în cap. Îţi îndeasă o pulă! Că le-am văzut pe alea de la stat, nişte nefutute toate. Se cuplează ca disperatele cu neterminaţii de la poli…Nişte amărâţi. Ia, cartea asta trebuie sa fie interesantă: „Cum să te cunoşti pe tine prin tine însuţi”. Chiar, cum? Că la mine în cap e o varză totală. O iau, nici nu costă mult, mai citesc cât stau la stand. Şi asta cum o fi? „Cum îţi prelungeşti viaţa trăind sănătos?” La ăştia sănătos înseamnă să nu fumezi, să nu bei, să nu te fuţi. Păi, mai bine te călugăreşti, dacă vrei să slăbeşti şi gata. Deşi am văzut şi călugări cu burtă. Aaa, dar pe asta o cumpăr: „Cum să cucereşti bărbaţii din trei paşi”. Să i-o dau şi lui Miru, ca să nu-şi mai ardă pizda cu cremă epilatoare. Şi asta cu diete ar trebui să o iau. Hai, că e mişto la ăştia, au cărţi interesante. Dar n-am eu bani destui la mine, futu-i! Tanti asta ce vrea de la mine? Tot îi dă cu Dumnezeu şi sfinţi. Aloo, tanti, aici suntem la târg, nu la biserică! 

Gata! Începe lansarea lui Poponeţ. Aaah, cât mi-am dorit să ajung! Bine că n-am stat după curu’ lui Miru, crapă aia de ciudă! Vaai! Ce frumos e, ăsta da, tip cu gust. Şi uite că vorbeşte bine! Toţi l-au luat la mişto că e băiat de club, fiţos, dar uite ce oameni vorbesc despre cartea lui! Îi ştiu de pe Facebook. Oameni culţi. Ăsta pute a bani! Aoleu, cine e bruneta aia? Să ştii că e venită cu el. Arată ca o paparudă pe tocurile alea şi cu pletele de vrăjitoare. Ce naiba, n-are şi ăsta gust? Mă enervează. Şi e îmbrăcată de parcă merge la cumpărături în mall. Şi ce aere îşi dă ea, de parcă i-a dedicat ei cartea. Hai, că nu iau nicio carte, să şi-o bage în cur. Asta mai lipseşte să dau banii ca să citesc ce fuma şi pe cine futea. Şi mai vine şi cu gagică-sa aici! Sună Miru. „Da, fată, s-a terminat. Nu stau la coada asta pentru autograf nici moartă. Trebuie să mă întorc la stand, că mă omoară şefu’. I-am zis că umblu să împart pliante. Ce? Ai fost cu turcul de la agenţia aia de turism? Foarte bine, aici n-ai ce să vezi.” Măcar asta a făcut ceva mai bun, eu am umblat ca proasta, de mă dor picioarele, şi degeaba. Dar am luat cărţi mişto. Ia te uită, la ceilalţi, săracii, nu e coadă deloc. Pe pariu, că, dacă mă întind eu pe cărţile astea acum, se adună toţi tâmpiţii şi le cumpără?

Acest text este o ficţiune şi trebuie tratat ca atare