le-travesti-1953.jpg!Blog

„Le travesti” by Bernard Buffet

                 Dear Conchita,

       Te felicit, fată, pentru premiu. Sunt bucuroasă că cineva dintre noi a reuşit. Bine, a mai fost şi Dana Internaţional, o profesionistă adevărată. Fată, sunt şucărită că m-ai copiat puţin. Nu văd cu ce sunt mai prejos, decât că nu am barbă. Ai ochi mişto, dar la corp arăt mai bine. Eu am fost prima curajoasă în ţara mea care a dat startul. Am făcut valuri când am apărut şi numai eu ştiu cu câte intervenţii m-au primit la concurs. Au râs de mine şi nu m-au luat în serios, dar eu m-am bătut cu toţi, să-i dea Dumnezeu sănătate lui Dan Diaconescu, că m-a primit la OTV şi am putut să spun tot ce am pe suflet. Că pe mine nu m-a sprijinit nimeni, tot ce am făcut e din munculiţa mea. Am muncit ca o roabă în Germania să strâng bani de operaţie şi tratament. Că nu ştiu tu, dacă ţi-ai făcut ceva, dar eu mai am un pic şi mă fac de tot femeie. Că asta am vrut eu mereu.

Conchita, fată, eu la mine am fost deschizătoare de drumuri, să ştii. M-am opus la toţi şi am participat la Mamaia, e un festival la noi, şi asta acu’ 6 ani. Adică când tu aveai 19 ani şi habar n-aveai cu ce se mănâncă concursurile astea. Iar când a fost Dana Internaţional, tu te jucai cu puţa în nisip. I-am pus în cur pe toţi când am cântat „De-aş fi o salcie la mal”, nu înţelegi tu, nu pot traduce. Nu pot să spun ce mi-au auzit urechile atunci şi câte jigniri am primit. Că, dacă m-aş apuca eu să vorbesc câte ştiu şi cine vine la prostituate din lumea bună, i-aş pune cu botul pe labe. Dar sunt o doamnă şi nu vreau să mă pun rău. Că până la urmă tot reuşesc eu.

Nu înţeleg de ce toţi îţi suflă ţie în fund şi de mine râd? Mă acceptă doar pentru rating, nu pentru valoarea mea. Păi tu ştii că totul am făcut din banii mei? Că nu e puţin să plăteşti compozitor pentru melodie, să te îmbraci, să te coafezi şi să arăţi bine pe scenă. Pe urmă mă costă şi drumurile, că eu acum stau în Elveţia, lucrez la un bar. În Germania m-am prostituat ca să am bani de operaţie. Dar am recunoscut, că mie nu mi-e ruşine cine sunt. Dar au fost şi oameni de bine care au ţinut cu mine şi am devenit celebră. Eram vedetă, să ştii, Magda Ciumac şi Simona Sensual erau nişte neica nimeni pe lângă mine. Mă chemau toate televiziunile. Că eu fac show, fată, nu mă joc. Şi, faţă de analfabetele alea nespălate, eu ştiu să vorbesc. M-a mâncat în cur să mă iau de o cântăreaţă, una Cristina, şi de-aici mi s-a tras. M-au prins unii într-o zi, m-au ciopârţit în cap şi m-au aruncat la un tomberon. Am fost nenorocită, că abia mă vopsisem şi îmi crescuse părul şi eram aşa mândră. Am vrut să mă omor în direct la OTV, dar s-a luat la ăia curentu că aveau datorii. Fată, nimeni nu mi-a luat apărarea, de a trebuit să plec înapoi în Germania, că aici îmi scădea tariful de ruşine.

Şi nu înţeleg de ce acum ţin toţi cu tine şi te laudă şi îţi iau apărarea, iar la mine au zis „Scandal! Un transsexual ne reprezintă la Eurovision”, de parcă aş fi ciumată. Doar reprezentam România! Acu’, fată, eu îţi mulţumesc că ai câştigat, că toţi trag de mine să merg eu la anul la Eurovision. Dar nu mai sunt eu fraieră. Să vezi ce negociez! Şi poate le fac în ciudă şi reprezint altă ţară. Dar le dau eu cu flit la toţi. La toţi care şi-au bătut joc de mine. Doar iubitul meu crede în mine şi mă înţelege.

Fată, acum, dacă îmi pemiţi, schimbă-ţi dracu’ numele ăla. Noi, aşa ciudate cum zice lumea că suntem, avem decenţă. Cum să te cheme Cârnat, fată? E nume de manelist, avem şi noi unu’ Salam.

Te felicit şi să dea Dumnezeul ca la anu’ să iau premiul mare din mâinile tale. Şi, fată, dă-ţi barba aia jos, că o să mă-nţepe. Eu am cheltuit bani grei să scap de ea şi vii tu să strici calimera.

Cu admiraţie,

Naomy

(acest text e o fictiune si trebuie tratat ca atare)

sursa foto www.wikipaintings.org