maher art gallery53

Painting by Irene Sheri

Bine că nu mai plouă. Măcar azi, cât mai am şi eu liber. De Înviere m-a făcut ciuciulete, dar nu mi-a stins lumina din candelă. Le-am dat lumină tuturor babelor de pe scară, că mă pândeau ca nişte hiene de după uşi. „Mvaaaii, ce frumos că mergi să iei lumină, Cătişor dragă. Că noi suntem bătrâne şi abia urcăm scările.” Caţele dracului. În afară de Paşti, când sunt bună să le aduc lumină, şi de Crăciun, când le mai fac cumpărături, mă bârfesc de n-au aer. Că cine vine la mine, că cine iese, că cu cine mi-o trag, că cu cine nu mi-o trag. În fond sunt nemăritată, fără obligaţii, dar le freacă pe ele grija. Odată s-au vorbit şi mi-au făcut cunoştinţă cu un nepot de-al uneia din provincie, un pămpălău. Când i-am pus mâna pe fund, a sărit ca ars şi m-a pârât la mătuşă-sa. Iar aia a umplut blocul că ce perversă sunt, hi hi. Dar eu de-a naibii am făcut, ca să scap de prost. Pentru că în rest îl iubesc pe Mircea. Alt prost şi ăsta. În loc să-şi lase nevasta şi să stea cu mine, se ascunde sub fustele ei când îl pisez. Uite, ca de exemplu azi. I-am zis să vină la mine, măcar în a doua zi de Paşti. Că în prima am înţeles, stă cu familia să ciocnească ouă. Să vadă nevastă-sa ce soţ bun şi tată grozav are la copii. Să se îndoape cu toţii. El să îi laude mâncarea, iar ea să se ude toată. Tâmpita, nici măcar nu ştie să facă sex ca lumea. I-a turnat repede doi plozi să-l lege şi crede că asta e totul. Iar el, şi mai tâmpit, stă să manânce ce îi face ea. Ce, eu nu ştiu să gătesc? Şi îi mai fac şi alte chestii, de îi trece foamea pe loc.
Ia să vedem, unde e iubi? Mircea checked in at Ploieşti on Foursquare. Poftim? Zicea că merge mâine la mă-sa la Ploieşti, că azi vine la mine. Ia să-i dau un sms. „Când ajungi la mine? Te pupicesc”. Aşa, să nu se prindă că îl verific ce face.
Vai ce vreme frumoasă, numai bună de ieşit. Nesimţitul ăsta nu mă scoate nicăieri. O zi am fost la munte şi am văzut doar tavanul. Şi nici la sms nu răspunde, cretinul dracului. Ia, să-l sun. Că, dacă n-o putea vorbi, închide el. Păi sigur, aşa, nici nu răspunzi, nici nu închizi. Să mă laşi ca proasta să sun în gol. A naibii aia care te mai caută!
Ia te uită! S-a facut ora 1 si n-am mâncat nimic. Poate dă un semn Mircea şi mâncăm împreună. Mda, niciun sms. Ia să văd pe Facebook, dacă a postat ceva. Mircea is at Coliba Haiducilor at Poiana Braşov. Ceee? Poiana Braşov? Ce caută acolo? Iar eu stau aici cu maţele chiorăind de foame. O fi cu serviciul plecat, că e solicitat rău. A plecat pe nepusă masă şi nu a avut timp să mă anunţe. Da, asta e! Dragul de el, poate ajunge până la 5 şi mâncăm atunci.
Dar când s-a făcut ora 3? Phii, ce miros de grătar vine de la vecini. Şi ăştia se dau familie fericită, iar el se holbează la ţâţele mele. Alaltăieri, când nevastă-sa făcea curat acasă, el stătea pe chat cu o brunetă, prietenă cu Roxy. Ia să-i mai dau un sms lui Mircea. „Mai vii azi, iubi?”. Aşa. Să pregătesc eu masa, să nu pierdem timpul când o veni. Aici stă coşuleţul cu ouă, aici drobul şi aici pasca. Le-am luat de la Auchan, dar ce trebuie să ştie el…Destul că-l îndoapă nevastă-sa, cred că dinadins o face. Vrea să-l îngraşe şi să nu se mai uite altă femeie la el. Dar eu tot îl iubesc pe Mirciulică. Mi-a adus pantofii cumpăraţi de nevastă-sa, că ei îi erau mici. Păi, normal, ea are picior de ţărancă, nu finuţ ca al meu, de prinţesă.

Ia să vedem dacă a plecat de la Poiană. Sigur e pe drum. WTF? Poze cu mâncare? Eu îl aştept cu masa, iar el se îndoapă ca porcul şi se mai şi laudă la toata lumea? Aahh, ce-mi vine să îi comentez una acum! Dar nu, eu sunt o doamnă. Nu ca necrescuta de nevastă-sa care se bagă în seamă peste tot. Ia, ce mănâncă. Pai da, friptură cu salată. Şi asta, asta de aici e mâna ei, îi ştiu unghiile alea boante de gospodină. Deci nu e cu serviciul, e cu ea. Boul dracului! Când ea ţinea post, eu eram bună să mi-o tragă! Nu mai pupi tu păsărică, Mirciulică! Să i-o tragi lui mă-ta!

Deja e trecut de 5. Şi n-am mâncat nimic. Am stat dupa curul ăstuia. Şi le-am zis şi fetelor că nu pot merge cu ele la pădure. Acum stau ca proasta singură cuc. Ia să beau nişte vin. Poate apare Mircea la cină.
Ce apus frumos! Când l-am cunoscut pe Mircea la fel se vedea apusul pe geamul biroului. Că era o canapea înaltă, iar ferestrele mari. Şi el mi-a zis să nu mă mai mir că se grăbeşte, pentru că i-a dat nevastă-sa o listă cu cumpărături. Ăsta e Mircea, nu e romantic, dar are un suflet de aur. De Revelion nu a putut scăpa de nevastă-sa, iar mie mi-a luat un bilet la Romexpo. M-au dansat toţi moşii şi bărbaţii mai tineri băuţi, spre disperarea soţiilor, care m-ar fi ucis pe loc. Iar Iubi, dragul de Mircea, mi-a dat un sms la miezul nopţii şi mi-a urat „An Nou fericit!”. Când i-am mulţumit, a zis că din greşeală a dat. Dar ce să zică dacă era şi coţohârla de nevastă-sa în ceafa lui?
Ia să-mi mai pun un pahar cu vin. Mircea n-a mai postat nimic. Sigur e pe drum. Ia să-i dau un sms. „Iubi, te aştept.”. Aşa. M-a cam ameţit vinul ăsta, că n-am mâncat nimic. Dar cine mă vede? Ia să mă dau cu rimel şi ruj, că parcă văd că apare iubi la uşă. Stai aşa, am primit un sms. E de la Mircea. „Nu mă mai fute la creieri. Nu sunt singur”. Dragul de el, a trecut peste toate obstacolele şi mi-a scris. Precis că mi-a  scris de la wc, ca să nu-l vadă scorpia aia. Dar mi-a scris.
S-a făcut 9. Să bag mâncarea la frigider. Mâine e tot Paşti şi sigur apare Mircea.

Fragment din cartea „Zilele amanţilor„.

sursa foto www.http://xaxor.com/