n-as fi crezut ca suntem atat de diferiti in reactii la ceea ce se intampla in aceste zile. sigur, diversitatea poate avea efecte pozitive, insa eu sustin faptul ca totusi continuitatea este cea care asigura si progresul. dealtfel este foarte usor de observat ca tarile cu traditii puternice, cu valori transmise din generatie in generatie sunt cele care au evoluat. lipsa de unitate este ceea ce ne tine pe noi, romanii, pe loc. cu toata demagogia sforaitoare a unor politicieni, care folosesc clisee patriotice ca pe sloganuri publicitare ale unei strategii de marketing bine definite, nu ne putem lauda cu o continuitate in vreun domeniu sau idee.

faptul ca exista pareri ca din cauza pensionarilor de astazi, noi o ducem rau, ca unii au votat cu X sau Y si ca pentru o punga cu salam fac orice, sau alte opinii, cum ca batranii nostri, asa cum sunt, sunt demni de compasiune , demonstreaza cam unde ne aflam noi pe axa istorica. de fapt, cred ca noi am ramas blocati intre doua lumi, ca sa zic asa. intre nostalgia anilor de dinainte de `89 si intre momentul Piata Universitatii. problema noastra este ca nu avem repere, am creat niste milestone-uri artificiale, care ne impiedica sa progresam. ne uram unii pe altii, am devenit invidiosi si rautaciosi. si nu progresam. nu stim sa invatam din lectiile pe care le traim. mereu dam vina pe altii.

nu am pledat pentru o revolta a pensionarilor, departe de mine acest gand.  inteleg ca traim vremuri grele, care necesita sacrificii, sunt de acord sa se taie, insa de acolo unde se mai poate, pentru ca nu poti deveni animal. sunt de acord si stiu ca in alte tari, spre exp mamele nu beneficiaza de sprijin din partea statului ca sa stea cu copilul acasa, stiu ca structurile administrative nu sunt asa de stufoase. nu sunt de acord ca pensionarii sa mai ocupe locurile de munca in defavoarea tinerilor care nu-si gasesc job-uri, insa nu putem sa ne dezumanizam si sa aruncam intr-o galeata tot doar pe considerentul ca nu mai aduce profit. de copii nu avem grija, in batrani aruncam cu pietre ca sunt comunisti. iar noi ce facem ? alegem pietrele…